F.A.Q

F.A.Q

 

FRÅGA
Vad är skillnaden mellan level 1 och level 2?

SVAR
Läs kursbeskrivningen samt kursplan under respektive länk för att läsa mer om våra workshops. Enkelt sagt är level 1 en förberedande workshop för level 2. Om ni vill få mer information om kurserna vänligen kontakta vår kursansvarige info@borntorun.nu

FRÅGA
Måste jag gå level 1 innan jag går level 2?

SVAR
Nej, men vi rekommenderar det starkt. Om man inte lärt sig grunderna på level 1 och haft lite tid på sig att träna på rörlighet, fotfunktion m.m. så kan det bli svårare att hänga med dem mer avancerade övningarna på level 2.

FRÅGA
Vad är ”Föreläsningar”?

SVAR
Vi håller i föreläsningar runt om i Sverige för att ge er en inblick på vad kurserna innehåller samt där vi samtidigt gör flera analyser och ger alla deltagare en inspirerande och informativ föreläsning där man får lära sig varför många idag lider av olika besvär i fötter, rygg, m.m. samt vad man kan göra åt det. Föreläsningarna kostar vanligtvis 125kr men vi brukar även hålla kostnadsfria föreläsningar hos några samarbetspartners. Alla föreläsningar hittar ni under ”kalendern” här på hemsidan eller under events på vår Facebook sida BTR Sports Club.

FRÅGA
Måste man springa barfota eller vara en barfotalöpare?

SVAR
Nej. Vi använder barfotaskor och gör många övningar barfota för att bygga styrka, rörlighet och normal funktion i foten som är en förutsättning till skadefri rörelse. Vi jobbar mycket med kroppens proprioceptiva system (sensoriska-motoriska nervsystemet) för att öka hjärnans förmåga att effektivisera dina rörelsemönster, här är minimalistiska skor är en förutsättning för att detta ska ske.

FRÅGA
Behöver jag vara en löpare för att gå kurserna?

SVAR
Nej. Då vi jobbar mycket med grundläggande färdigheter som fotfunktion, hållning, sitta i huk m.m. så är våra workshops för alla som vill förbättra deras hälsa, rörelseförmåga, prestation inom idrott, minska och förebygga skador m.m. Vi har nybörjare, vanliga motionärer till elitidrottare som deltar på våra kurser. Det är alltid individbaserad med individuella analyser och feedback med max 15-20 deltagare per kurs.

FRÅGA
Om jag har en skada/flera skador, kan jag gå era workshops?

SVAR
Ja. Våra workshops är utformade så att alla får en individuell analys med respekt till behov, skador m.m. Man får därefter lära sig hur man kan hantera och förebygga sina skador. Vissa skador beroende på dess natur kan göra det svårt att utföra vissa övningar, vi rekommenderar att höra av er till oss om ni är osäkra.

FRÅGA
Hur bokar jag för ett specifikt ort och datum?

SVAR
Under fliken ”workshop datum” hittar du ort/datum för alla kommande kurser. Välj ”anmälan” på level 1 och/eller 2 och skriv kurs datum/ort när du kommer till ”checkout” sidan under rubriken ”Workshop datum”.

FRÅGA
Håller ni privata föreläsningar?

SVAR
Ja. Vänligen kontakta info@borntorun.nu för mer info.

FRÅGA
Om jag har bokat ett datum, men blir sjuk eller skadad, får jag boka om till ett annat datum?

SVAR
Ja. Vid mån om plats på andra datum samt att man hör av sig senast 4 veckor innan kurstart (Beroende på när man bokat sig) så kan man omboka avgiftsfritt. Ombokning senare än så debiteras med 450kr. Vid akut sjukdom eller skada går det att omboka avgiftsfritt också mot intyg. Vänligen kontakta gourgen@borntorun.nu.

FRÅGA
Behöver jag välja datum/ort när jag bokar?

SVAR
Nej. Det går bra att välja längre fram men vi rekommenderar att göra det så fort som möjligt då kurserna bokas upp ganska snabbt.

FRÅGA
Kan man köpa era workshops som presentkort?

SVAR
Ja. Vänligen skriv i fältet ”meddelande” när ni bokar via hemsidan eller kontakta info@borntorun.nu.