BTR LEVEL 1

 

 

 

OM BTR LEVEL 1
Denna workshop är utformat för dig som vill bli smärt- och skadefri oavsett om du är idrottare eller motionär. En majoritet av befolkningen lider av fotproblem som orsakar skador längre upp i kroppen och har sedan svårt att utföra idrotter där hälsosam fotfunktion är en väsentlig faktor för att hålla sig skadefri.

Här får du lära dig att bemästra de fundamentala rörelserna som människan har utvecklats till att utföra samt är en förutsättning att vi ska hålla oss smärt- och skadefri. Förutsättningen till att vi ska kunna springa och utföra andra komplexa rörelser är normal fotfunktion och form, förmågan att sitta i huk, stå och gå korrekt. På denna kurs använder vi senaste tekniken för att analysera din fot samt rörelsemönster och ge dig de verktygen du behöver för att förbättra din rörelseförmåga. Alla våra ‘verktyg’ grundar sig på vetenskapligt och professionellt beprövat metoder.

Kursen är på en dag, Lördagen i alla våra kursdatum, där varje individ får alla de teoretiska och praktiska verktygen för att förbättra sina rörelsemönster. Vi kollar på din rörlighetsförmåga, rörelsemönster i gång, huk, statisk och dynamisk hållning samt en djupgående fotanalys för att mäta bland annat fotform, tryckfördelning och kraftöverföring.

screening

KURSPLAN

Kursen är på ca 7 timmar beroende på deltagar antal. Max 20 deltagare per tillfälle.

Introduktion

Rörelse- och rörlighetsanalyser

Fot och funktionsanalys med tryckplatta

Teori biomekanik, evolutionär anatomi och biologi

Genomgång av analyser med individuell feedback

Praktiska övningar för rörlighet, styrka, balans & koordination

Frågor och svar

PRIS 1995:-

ANMÄLAN