BTR LEVEL 2

 

 

OM BTR LEVEL 2
Denna workshop är det snabbaste sättet att bemästra löpteknik. Här får du lära dig grundprinciperna i hur du blir uthålligare, starkare, snabbare och skadefri! Statistiken visar att upp till 80% av alla som springer, lider av en eller flera löp-relaterade skador och besvär varje år. Löpning är en färdighet som påverkas av våra rörelsevanor, vad vi har på oss för skor m.m. som gör att många av oss har anpassat ett ineffektivt löpsteg. På kursen får ni lära er vad det är som orsakar just dina besvär men även hur du kan bota och förebygga dem.

Här lägger vi fokus på att alla ska lära sig bemästra löpteknik, hur man återhämtar sig på bästa sätt samt hur man tränar för att öka sin fysiologiska kapacitet att springa snabbare och längre. Här lägger vi även tid på att öka reaktionsförmågan, utveckla våra fjädrar samt hur vi strukturerar vår träning för att optimera återhämtning och form.

Alla deltagare genomgår en individuell videoanalys av löpteknik som sedan analyseras och utvärderas för att sedan gå igenom lämpliga övningar för att alla ska förbättra deras teknik. Vi jobbar med vetenskapligt beprövade metoder och utgår ifrån hjärnans sätt att lära sig rörelse (proprioception). Via dessa metoder lyckas alla, från amatör till elit, göra stora förbättringar i deras teknik.

Vi ger dig verktygen som krävs för att bli en starkare,

snabbare, uthålligare och skadefri löpare. Upplev löpning som det ska vara, naturligt och lätt!

2530_btr-level-2-workshop-helsingborg_image.png

 

 

 

KURSPLAN

Introduktion

Videoanalys av löpteknik

Teori (Bioenergi, biomekanik, träningszoner, stress, återhämtning, kost, sömn m.m)

Övningar (Spänst, styrka, bålstabilitet & löpteknik) 

Utvärdering av analyser med individuell feedback och råd

Skoråd

Frågor & svar

“Every stress leaves an indelible scar,

and the organism pays for its survival after a stressful

situation by becoming a little older” – Hans Selye

PRIS Level 2: 1995:-

ANMÄLAN